Premium Sport
Latest News  

Nieuw bij Premium Sport. Wij bieden bedrijven het zogenaamde SPT program. Een professioneel programma voor mensen in alle leeftijdscategorieŽn. Het is een Trial voor bedrijven waarbij werknemers onder werktijd de gelegenheid krijgen om onder professionele begeleiding te sporten. Een kennismaking waarbij men op leuke en verantwoorde wijze in contact komt met verschillende vormen van bewegen. Op het moment doen we deze programma's alleen op interne locatie van het bedrijf zelf . Ondanks onze professionele begeleiders kunnen wij deze speciale Trial tegen scherpe tarieven aanbieden.

Hoeveel kinderen in Nederland hebben overgewicht? 
 • In Nederland heeft ruim 55% van de mannen en 50% van de vrouwen overgewicht.
 • En inmiddels al 1 op de 7 kinderen van 0 tot 21 jaar. Het voorkomen van overgewicht bij kinderen neemt dramatisch toe. De nieuwste cijfers (2005) lijken erop te wijzen dan het voorkomen van overgewicht nog sterker is gestegen dan in de 17 jaren daaraan voorafgaand (1980-1997).
 • Overgewicht en obesitas komen relatief bij meisjes meer voor dan bij jongens! Dat lijkt te maken hebben met het feit dat jongens meer spiermassa hebben dan meisjes. Jongens hebben sowieso een hogere vetverbranding hebben en kunnen zo slanker blijven.
 • 77% van te dikke kinderen is als volwassene nog steeds te dik. Naarmate een kind ouder wordt, is de kans groter om als volwassene ook overgewicht te hebben. De mate van overgewicht heeft op 13-jarig leeftijd de grootste voorspellende waarde voor overgewicht op volwassen leeftijd (voorkomen is beter dan genezen!).

  De maatschappij verandert
  Er is een enorm aanbod van eten en drinken op tal van plaatsen. Als gevolg hiervan is het voor ouders moeilijk om nee te zeggen, zij moeten grenzen gaan stellen en structuur aanbrengen. Deze structuur moeten ze aanbrengen in het eet- en drinkpatroon, maar net zo goed in het beweegpatroon. Kinderen moeten lekker bewegen in plaats van televisie kijken.
  Het aanbod van voedingsmiddelen en tussendoortjes wordt steeds groter en ouders moeten dus steeds meer grenzen gaan stellen en consequent blijven. Dat is ontzettend moeilijk.

  Trends die te maken hebben met beweging

 • Door het toenemend verkeer is er weinig gelegenheid om buiten te spelen. Het is veiliger om kinderen met de auto naar school te brengen.
 • Er zijn steeds minder speelplaatsen.
 • Voor de veiligheid brengen ouders kinderen met de auto naar school.
 • Kinderen kijken veel televisie en zitten veel achter de computer.
 • Iets eten komt ook vaak als troost. Denk bijvoorbeeld aan een snoepje op de knie als je kind gevallen is in plaats van een leuke kinderpleister.

  Gevolgen van overgewicht bij kinderen: 
  1) (Overgewichts)diabetes komt steeds vaker voor. Overgewicht is de belangrijkste oorzaak van het metaboolsyndroom (voorstadium voor het krijgen van diabetes). Door dit syndroom wordt een kind minder gevoelig voor insuline. Insuline zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel goed gereguleerd wordt en dat gebeurd dan niet meer goed. Niet iedereen met deze ongevoeligheid voor insuline krijgt ook echt diabetes maar zij kunnen wel dezelfde gezondheidsproblemen krijgen als kinderen die uiteindelijk wel diabetes krijgen. Je kunt het metabool syndroom op tijd herkennen bij een kind aan de volgende kenmerken:
 • Huid: donkere, fluweelachtige strepen in huidplooien (hals, nek, oksels)
 • Groeicurve: kind met obesitas groeit goed, als gewichtstoename in combinatie met afbuiging van de groeicurve plaatsvindt dan is er iets mis.
 • En natuurlijk medisch onderzoek! O.a. Glucose, insuline, lipiden, glucosetolerantietest

  2) Allerlei problemen aan de bloedvaten, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, atherosclerose (dichtslibben van de bloedvaten door vetten), bloedvet-afwijkingen zoals een verstoring van de vetstofwisseling (denk aan cholesterol, LDL etc).

  Bronnen: RIVM – laatste cijfers 1997, Voedingscentrum
 •  


  design by Premium Sport